brood eten als je diabetes hebt

Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in brood, aardappelen, deegwaren, rijst, suiker, fruit en Wat gebeurt er met de bloedsuiker in je lichaam als je diabetes hebt?.
Zeker als uw bloedglucose te laag is als u opstaat (lager dan 4 mmol/l, een hypo). Daarom eten wij drie maal per dag. Kiest u voor brood, neem dan bij voorkeur volkorenbrood en besmeer het altijd met een halvarine of margarine met.
Als je diabetes hebt moet je een aantal veranderingen in je dieet Brood en ontbijtgranen maken een vast onderdeel uit van ons dieet en. brood eten als je diabetes hebt Over tarwe-, desem- & speltbrood, gluten & fructanen (fodmaps) en meer!
Als je rookt: dat maakt het lichaam minder gevoelig voor insuline. Al met al best ingewikkeld. En dat kan vaak best, alleen is het niet zo vanzelfsprekend als bij andere kinderen. Leren leven met diabetes. Mensen met diabetes gebruiken medicijnen of insuline om de bloedsuiker goed te houden. Daarnaast kan eiwitbrood ook uitkomt bieden voor stabielere bloedsuikerspiegel. Ze kunnen evenveel koolhydraten nemen als mensen zonder diabetes.